انواع نمای کرتین وال

انواع نمای کرتین وال
عبارت "انواع نمای کرتین وال" به هنگام صحبت از صنعت ساختمان سازی و نمای آن قطعاً برای شما هم ناشناخته و مبهم است. جای نگرانی نیست. چرا که موضوع اصلی ما در این مقاله از پارس آمود بررسی اجرای نمای کرتین وال در تهران است.
نمای ساختمان، اولین قسمت از یک سازه است که توجه ما را به خود جلب میکند. در واقع نمای ساختمان هم چون لباسی برای اوست. همان گونه لباس نمادی کلی و ابتدا برای شخصیت و سلیقه اشخاص میباشد، نمای ساختمان نیز ویژگی و طراحی داخلی بنا را در یک نگاه نشان میدهد. بنابراین هر کار فرما و سازنده باید به اندازه لباس هایی که به تن میکند، برای طراحی و اجرای نمای ساختمان خود اهمیت و ارزش قائل شود، میتوانید برای اجرا نمای برج نیز از انواع نمای کرتین وال نیز استفاده نمایید.
از آن جایی که نمای ساختمان خارجی ترین بخش از یک سازه بوده، بیشتر از هر بخش دیگری در معرض عوامل جوی و تغییرات آب و هوایی قرار میگیرد. به همین دلیل برای انتخاب مصالح ساختمانی مورد استفاده برای نما، باید دقت زیادی به خرج داد. طراحی انواع نمای کرتین وال، یکی از سبک های رایج و پرطرفدار برای نمای ساختمان هاست که در ادامه به بررسی و آشنایی بیشتر با آن خواهیم پرداخت.
همچنین پیشنهاد میشود درباره هزینه اجرای نمای برج نیز روی لینک کلیک نمایید تا اطلاعات مناسبی درباره آن به دست آورید.
اجرای نمای شیشه ای کرتین وال
حال سؤال اینجاست که اصلاً نمای کرتین وال چیست و چه کارایی هایی دارد؟ در واقع انواع نمای کرتین وال که به نمای لامل هم شناخته میشود، نوعی از سیستم های مدرن طراحی نمای ساختمان است. این نوع طراحی نما، با برخورداری از ساختار ایستا، وزن بسیار زیادی از شیشه ها را بر روی خود تحمل کرده و هیچ بار مرده به سازه و بنا تحمیل نمیکند.
مزایای نمای شیشه ای کرتین وال
با نصب و اجرای نمای شیشهای کرتین وال، سنگینی ناشی از وزن شیشه ها و فشار های وارد شده از بارندگی طوفان و باد ها دیگر به جای خود ساختمان، متوجه پوسته خارجی و نمای آن خواهد شد. البته چنین وضعیتی به هنگامی عملی میشود که به نحو احسن و به دست افراد کاربلد نصب و اجرا شوند.
با وجود تمام این موارد طراحی انواع نمای کرتین وال، با ساختار شیشه ای و تمام مزیت ها یکی از بهترین نما های ساختمان به شمار میرود.
نمای آلومینیومی کرتین وال
نمای آلومینیومی کرتین وال نوعی نمای شیشه ای برای بیرون از ساختمان میباشد. این نما نیز شبیه به دیوار های بیرونی دیگر، نقش تفکیک داخل و بیرون ساختمان را ایفا میکنند. استفاده از آلومینیم برای اجرای این سبک از نمای در کل وزن سبک تری برایش به ارمغان آورده است. علاوه بر این آلومینیوم، از عناصر طبیعی به شمار میروند که در برابر رطوبت به خوردگی و زنگ خوردگی دچار نمیگردد.
در نظر داشتن استحکام سازه های نما و همچین میزان نمایان بودن خطوط شیشه ها از مسائل مهم و مورد توجه معماران مجرب و حرفهای امروزی است. اجرای این خطوط در نوع نمای آلومینیومی کرتین وال، با بکارگیری دو روش کلی بدون فریم لس و با درپوش (فیس کپ) اجرا و پیاده سازی، میشوند.
مزایای اجرای نمای آلومینیومی کرتین وال
برخورداری از مزیت های منحصر به فرد و بالا، مهم ترین و تاثیر گذارترین عوامل محبوبیت و ترویج انتخاب این نما برای ساختمان هاست. اگر شما هم تمایل به بهره گیری از این نما دارید، توجه شما به تعدادی از آن ها جلب میکنم:
• کاهش بار مرده بنا و سبک وزن بودن ساختار با انواع نمای کرتین وال
• حداکثر استفاده از روشنایی طبیعی روز با انواع نمای کرتین وال
• ممانعت از عبور و ورود اشعه های ماورا بنفش خورشید
• وجود مدولاسیون نمای شیشه ای کرتین وال، امکان تماشای مناضر پیرامون را فراهم میکند
• احساس در اختیار داشتن فضای بزرگ تر را به ساکنان القا میکند
• محیطی ایده آل و مورد پسند به نمایش میگذارد
• با قابلیت انتخاب نوع شیشه، برآورد میزان مصرف انرژی امکان پذیر میگردد.
• عایق قدرتمند در برابر انرژی با انواع نمای کرتین وال
• برخورداری از طیف وسیع رنگ پروفیل
• سرعت و سهولت نصب و اجرا
• استفاده از ترکیب آن با سازه های نما و پوشش های دیگر
• قابلیت نصب به حالت مدل های بازشو یا فیکس
• مقاومت زیاد در مقابل حرارت
• امکان پذیر بودن ایجاد لنگه ای مخفی
• قابلیت استفاده از شیشه های چند جداره
• قابلیت اجرا به صورت چند ضلعی در قوس ها در انواع نمای کرتین وال
معایب اجرا نمای کرتین وال
برای زیباتر سازی نمای ساختمان، باید از سبک هایی بهره برد که علاوه بر مزیت های خود، از معایبی نیز برخوردار است. اجرا نمای کرتین وال نیز از این قائده مستثنی نیست. البته در مقایسه با سبک های دیگری برای نما، طراحی نمای شیشه ای کرتین وال، مزایای بی شمار تری نسبت به معایب خود دارد. این معایب عبارتاند از:
• اصلی ترین و بارز ترین ویژگی منفی قیمت اجرای نمای کرتین وال ، هزینه های به بار آمده بابت ساخت و نگهداری آنها میباشد. از آن جایی که مواد استفاده شده در آن در برابر تغییرات آب و هوایی آسیب پذیرند، به تعمیرات و بازساری های روتین نیاز دارند. البته به منظور ممانعت از تماس رطوبت و باد با سطوح این نما، محافظی روی آن ها قرار میدهند که هر 10 سال باید عوض شود.
• شرایط نامطلوب آب و هوایی و محیطی ممکن است منجر به تأخیر اتمام پروژه در مراحل اجرای نمای کرتین وال گردد.
• به تبع از تأخیر فرایند اجرا نمای شیشه ای کرتین وال ، باید هزینه اجرای انواع نمای کرتین وال بیشتری برای نیروی کار و انسانی پرداخت.
• فرایند نصب آن ها به افراد متخصص و مجربی نیاز دارد. بنابراین جهت اطمینان هر چه بیشتر همکاری با مجموعه ای حرفه ای توصیه میگردد.
• نصب هر یک از تجهیزات نمای کرتین وال، امکان دارد حوادث ناگواری به همراه آورد.
طراحی نمای کرتین وال
معماران و مهندسان، عموماً برای اجرای نما، از مصالح ساختمانی سبک همچون فراورده های حاصل از ترکیب شیشه و آلومینیوم بهره میگیرند. در حقیقت با دسته بندی در نمای ساختمانی تهویه شونده و خشک، در مقایسه با نسل های پیشین از جذابیت بیشتری برخوردارند. منظور از نسل قبلی آن ها، نمای کرتینی والی است که با عنوان نمای فریم لس روی آهن شناخته میشود. وجود اختلالات متعددی برای هوا بندی و آب بندی، تعدادی از مهم ترین معایب نصب سیستم های فریم لس روی و آهن بود، خیلی از این موارد روی هزینه های انواع نمای کرتین وال تاثیر میگذارد و حتی در بخش هزینه اجرای نمای برج نیز میتواند باعث شود نیاز به تغییر در انتخاب خود داشته باشید.
ماهیت نمای کرتین وال
در قدم اول برای آشنایی با این نما باید بدانید که نمای کرتین وال چه نوع نمایی است؟ انواع نمای کرتین وال مانند دیگر مصالح ساختمانی نیستند و شامل لایه ای نازک و سبکی می شوند. جنس این لایه های نازک و سبک از موادی مثل آلومینیوم و شیشه است. مراحل اجرای کرتین وال برای استفاده از هر یک از این مواد اولیه متفاوت است. از این نما برای محافظت از ساختمان در برابر عوامل خارجی استفاده می شود. اجرا نمای کرتین وال به دلیل مزایای زیادی که دارد، خصوصا برای ساختمان های بلند صورت می گیرد. انواع نمای کرتین وال با قاب های آلومینیومی ساخته می شوند و پس از آن با شیشه، روکش سنگی و فلزی ترکیب می شوند.
قیمت نمای کرتین وال
قبلا از انتخاب و شروع اجرا نمای کرتین وال باید هزینه ای برای آن در نظر بگیرید. مواد اولیه و هزینه نیروی انسانی بخشی از هزینه های اجرا نمای کرتین وال است. پس از انتخاب و نصب انواع نما کرتین وال اطمینان داشته باشید که هزینه زیادی برای نگهداری از آن نیاز نخواهید داشت. به طور کلی علاوه بر زیبایی منحصر به فردی که انواع نمای کرتین وال دارند، قیمت نمای کرتین وال هم مقرون به صرفه است.
ویژگی نمای کرتین وال
عایق صوتی، حرارتی و رطوبت به عنوان مجموعه ای از ویژگی های بارز نمای لامل، منجر به بهینه سازی دمای محیط و نور میگردند. با این شرایط، نیاز های کلی ساختمان به مصرف انرژی الکتریکی، تا حد زیادی کاهش مییابد. از دیدگاه دیگر، طراحی انواع نمای کرتین وال، با وزن سبکی که دارند، بار کلی وارد بر ساختمان را میکاهند. اجرا و نصب راحت، قیمت های مقرون و زیبایی های ظاهری طراحی و اجرای نمای کرتین وال را نسبت به دیگر نماها برتری میدهند. مقاومت بالا در برابر زلزله و بلایای طبیعی تأثیر بسزایی روی محبوبیت این نمای ساختمانی گذاشته است، همچنین در اجرا نمای برج نیز میتوان از این متریال استفاده نمود
نمای کرتین وال چیست؟
همان طور که از نام آن ها پیدا است، در حقیقت کرتین وال، لامل و شاسیهایی هستند که در گوشه کنار پروژه در حال اجرا جای میگیرند. وقتی میگوییم بار نما، با اجرا نمای کرتین وال به ساختمان تحمیل نمیگردد به این خاطر است شیشه های مورد استفاده روی سازه های کرتین وال نصب میشوند. به تبع از همین موضوع، مقاومت ساختمان در برابر زلزله رو به افزایش میرود. ساختمان جدید بورس در تهران نمونه ای از سازه هایی است که برای آن از طراحی و اجرای انواع نمای کرتین وال، بهره گرفتند.
ساختار نمای کرتین وال
پیش از این هم گفته شد که طراحی انواع نمای کرتین وال رینرز مجموعهای از لامل و شاسی ها بوده و شیشهها یا پوشش های دیگر، بر روی آنها نصب میگردند. منظور از لامل، سازه ای آلومینیومی برای نصب شیشه روی آن است. نصب لامل ها در جهات عمود و افقی، فضای مشبکی برای قرار گیری شیشه ها و نصب راحت آن ها فراهم میکند. لامل های افقی ترنسم و لامل های عمودی مولیون نام دارند. لامل های آلومینیومی، فولادی و چوبی انواع مختلف لامل ها هستند که بسته به نوع طراحی و اجرای نما انتخاب میشوند.
انواع طراحی و اجرای نمای کرتین وال
این سبک از سیستم کرتین وال شامل دو جزء اساسی و اصلی که اولی آن نقش پشتیبان ایفا کرده و دیگری دارای جایگاهی برای قرار گیری مصالح ساختمان است. این محل در بخش پشتیبان از سیستم ها نگه دارنده نما به ساختمان یا همان لامل های آلومینیومی قرار دارد. در بخش دوم نیز، با نقش نگهدارنده، درواقع از شیشه ای استفاده میکند که در فضا های خالی میان لامل های آلومینیومی قرار میگیرد.
انواع گوناگون کرتین وال ها، به شرح زیر هستند و هر یک نصب به خصوصی برای خود دارند. جهت آشنایی بیشتر شما و کامل بودن مقاله امروز، هر نوع کرتین وال را به همراه نحوه نصب آن ارائه میدهیم:
1. کرتین وال فیس کپ: طراحی انواع نمای کرتین وال به سبک فیس کپ با روش استیل نصب و اجرا میشود.
2. فریم لس نام دارد فریم لس: نوع بعدی کرتین وال، که البته بارها طی این مقاله از آن نام بردیم، فریم لس نام دارد. این نوع هم عموماً به روش یو چنل اجرا میگردد.
3. کرتین وال یونیتایز: آخرین نوع فریم لس نام دارد نیز با عنوان کرتین وال یونیتایز، به حالت پیش ساخت نصب و اجرا میشوند.
جهت مشاوره درباره انواع نمای کرتین وال میتوانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.