Menu
بازگشت به بلاگ

نمای استیک Stick

@description

نمای استیک

برج‌های شیشه‌ای و سازه‌های ویلایی شیشه‌ای از زیباترین ساختمان‌های عصر مدرن هستند. سازه‌هایی که همچون آینه‌ای تصویر آسمان و فضای اطراف را در خود جلوه‌گر می‌سازند. ساختمان‌هایی که فضای تنگ و محاصره شده با برج‌های شهری را بازتر و بزرگ‌تر نشان می‌دهند. در واقع می‌توان گفت سازه‌های شیشه‌ای آینۀ آسمان هستند و جلوۀ خیره‌کننده‌ای از آسمان شب و روز را به اهالی زمین نشان می‌دهند. نمای استیک کرتین وال یکی از انواع نماهای شیشه‌ای است که کاربرد زیادی در ساخت سازه‌های شیشه‌ای دارد.

با پارس آمود در نگاهی به نمای استیک در معماری همراه باشید.

نمای استیک چیست؟(نمای کرتین وال)

نمای کرتین وال (Curtain Wall) به معنای دیوار پرده‌ای است. دیوار پرده‌ای از دیواری حکایت می‌کند که مانند پرده سبک و شفاف است. پرده یکی از عوامل زیبایی در دکوراسیون داخلی هر سازه است و کرتین وال دیواری است که همانند یک پردۀ زیبا بر روی ساختمان کشیده می‌شود. شیشه‌ها در سیستم کرتین وال نمایی زیبا و شگفت‌‌انگیز از سازه را در معرض دید همگان قرار می‌دهند.

نمای کرتین وال نمایی مستقل از ساختمان است و باری را بر روی سازه تحمیل نمی‌کند. سیستم کرتین وال استیک به چند روش بر روی ساختمان اجرا می‌شود. نمای استیک یکی از روش‌های اجرای نمای کرتین وال است. روش دیگر اجرای نمای شیشه‌ای بر روی سازه‌ها روش یونیتایز است.

در ادامه به بررسی سیستم کرتین وال استیک و نمای استیک Stick خواهیم پرداخت.


سیستم کرتین وال استیک

معماری مدرن در دنیا با سه عنصر اصلی شناخته شد. فولاد که پایه ساخت سازه‌ها شد، بتن که استحکام ساختمان‌ها به آن وابسته شد، و شیشه که در نمای سازه‌ها پدیدار شد. از زمانی که نخستین سازه شیشه‌ای در هاید پارک لندن ساخته شد، تا اکنون که سیستم کرتین وال استیک رواج بسیاری یافته، بیش از 70 سال می‌گذرد. کریستال پالاس (The Crystal Palace) ساختمانی که برای نخستین بار با نمای شیشه‌ای ساخته شد، آغازگر ساخت سازه‌های شیشه‌ای در دنیا شد. 

پس از آن مهندسان و معماران بسیاری به این نوع معماری علاقه‌مند شدند. اکنون چند دهه پس از ساخت اولین سازه شیشه‌ای، در همه جای دنیا انواع ساختمان‌های شیشه‌ای را در زیباترین شکل می‌بینیم. سیستم ساخت سازه‌های شیشه‌ای در دنیا به سیستم کرتین وال معروف است. 


نمای استیک چیست؟

نمای استیک نوعی روش ساخت و اجرای سیستم کرتین وال است. در ساخت هر دو نوع سیستم کرتین وال عناصر اصلی تشکیل‌دهنده آن در کارخانه ساخته می‌شوند. اما تفاوت‌هایی در روش ساخت و سرهم کردن اجزای دیوار شیشه‌ای در این دو سبک وجود دارد. برای اجرای نمای کرتین وال به روش استیک، اجزای اصلی سازنده دیوار شیشه‌ای در کارخانه ساخته می‌شود. اما سرهم کردن آنها در محل پروژه صورت می‌گیرد. سیستم کرتین وال استیک را می‌توان کار در محل اجرای پروژه تعریف کرد.

در نمای کرتین وال استیک پروفیل‌های آلومینیوم، لامل‌‌ها و شیشه‌ها در کارخانه ساخته شده، به محل نصب آورده می‌شود. در این روش از اجرای کرتین وال فقط پروفیل آلومینیوم، یعنی مرحله اکسترود آن در کارخانه آماده می‌شود. اما بقیه مراحل در زمان اجرای پروژه کامل می‌شود. یعنی برش لامل‌ها، کارگذاری شیشه‌ها و بقیه مراحل اجرای نمای کرتین وال در نزدیکی سازه، و در زمان نماکاری انجام می‌شود.

در اجرای این سیستم قطعه‌های بلند آلومینیومی که به آنها استیک گفته می‌شود، به شکل عمودی و افقی بین طبقه‌ها و بخش‌های مختلف نما کار گذاشته می‌شود. این استیک‌ها سنگینی شیشه‌ها را به دوش می‌کشند و فشار آنها را به سازه منتقل نمی‌کنند.

در روش دیگر اجرای کرتین وال یا سیستم یونیتایز همه مراحل ساخت قطعه‌های دیوار شیشه‌ای در کارخانه صورت می‌گیرد. سپس قطعه‌های آماده به محل پروژه آورده شده، در نمای سازه نصب می‌شود.

اجزای نمای استیک

همه انواع نماهای کرتین وال دارای اجزای شبیه هم هستند. ماده اصلی در ساخت دیوار کرتین وال شیشه و پروفیل آلومینیوم است.

نمای کرتین وال از دو بخش اصلی تشکیل شده است

  • لامل

لامل‌ها بخشی از اسکلت سازه هستند که شیشه‌ها در داخل آنها قرار می‌گیرند. لامل‌ها در اصل، نگهدارنده شیشه‌ها هستند. لامل‌هایی که به‌صورت عمودی در اسکلت سازه قرار می‌گیرند، مولیون (Mullion) و لامل‌هایی که به شکل افقی در آن قرار می‌گیرند، ترنسم (Transom) خوانده می‌شوند.

نمای استیک

  • شیشه در نمای استیک

شیشه‌ها بخشی از نمای کرتین وال است که بیشترین دید را دارد. اصولا سازه‌های کرتین وال با نام ساختمان‌های شیشه‌ای شناخته می‌شوند.

یراق‌ها هم اجزای کمکی و پشتیبان در اجرای نماهای کرتین وال هستند.


ویژگی‌های نمای استیک

* نصب بخش‌های عمودی اسکلت کرتین وال در مرحله نخست، و نصب بخش‌های افقی آن در مرحله دوم صورت می‌گیرد.

* نصب شیشه در سیستم استیک کرتین وال در محل پروژه انجام می‌شود.

* آب‌بندی نما در این سیستم در محل پروژه صورت می‌گیرد.

* در این سیستم، در صورت خرابی یک قطعه لامل می‌بایست بخش بزرگی از سازه باز شود تا قطعۀ سالم جایگزین قطعه خراب شود.

* اجرای روش استیک سریع است و در زمانی کوتاه‌تر از روش یونیتایز می‌توان آن را به پایان رساند.

* در اجرای نماکاری به روش استیک، برخلاف روش یونیتایز، می‌توان در آغاز هر مرحله از نماکاری، به آماده کردن جزئیات اجرایی، طراحی و اسناد فنی آن پرداخت.

* قیمت اجرای نمای کرتین وال استیک ارزان‌تر از نمای یونیتایز در سیستم کرتین وال استیک است که ساخت قطعه‌ها به‌صورت کامل در کارخانه صورت می‌گیرد. در واقع می‌توان گفت اجرای سیستم کرتین وال استیک از نظر اقتصادی به‌صرفه‌تر است.

* در اجرای نمای استیک، فضای زیادی در کنار پروژه باید به انبار کردن قطعه‌های نما اختصاص پیدا کند. همچنین سرهم کردن قطعه‌ها نیز فضای زیادی را نیاز دارد که در محیط‌های شلوغ شهری پیدا کردن آن مشکل است.

انواع نمای استیک

  • انواع نمای استیک را می‌توان به چند گروه تقسیم کرد

1- نمای استیک درپوش‌دار یا فیس کپ (Face Cap):

اگر در نماهای شیشه‌ای در سازه‌ها دقت کرده باشید، دو چهرۀ متفاوت را می‌توانید در آنها ببینید. در یکی از آنها ساختار نمای شیشه‌ای به شکلی یک‌دست و فقط از شیشه تشکیل شده است. در نوع دیگر قطعه‌های آلومینیوم که درپوش یا کپ نامیده می‌شوند، در طول، عرض یا هر دو جهت بر روی نمای شیشه‌ای نمایان است. در سبک استیک درپوش‌دار، فیس کپ‌ها یا همان درپوش‌ها از بیرون سازه دیده می‌شوند.

کپ‌ها به شکل‌های مختلفی ساخته می‌شوند و انتخاب آنها بیشتر وابسته به سلیقه سفارش‌دهنده است.

در روش فیس کپ بار سازه بر روی تیرها استوار است. در این روش لامل‌های عمودی نقش اصلی را در کشیدن بار به‌عهده دارند. شیشه‌ها بیشترین بار و سنگینی را در هر کدام از روش‌های اجرای کرتین وال دارند. بار شیشه‌ها و اجزای دیگر در این روش ابتدا به لامل‌های افقی و سپس به لامل‌های عمودی منتقل می‌شود. پس از آن این بار از راه ستون‌ها به پایه و سپس به زمین انتقال داده می‌شود.

2- نمای استیک بدون فریم یا فول فریم لس (Frameless):

در نماهای استیک بدون فریم، قاب‌های کرتین وال از بیرون سازه دیده نمی‌شود. در این روش از بیرون فقط شیشه‌ها دیده می‌شوند. نمایی که به‌طور یک‌دست از شیشه تشکیل شده باشد، با این روش قابل‌اجرا است. نمای فول فریم لس یکی از زیباترین نماهای شیشه‌ای را در دنیا ایجاد می‌کند.


نمای استیک فریم لس



  • مدل فول فریملس به دو نمای دیگر تقسیم می‌شود:

* نمای استیک فریملس:

در سیستم اجرای فریم لس شیشه‌ها به‌گونه‌ای شبیه به پله بر روی هم قرار می‌گیرند تا بیننده بتواند نمای شیشه‌ای را به‌صورت کامل ببیند.

* نمای استیک یو چنل:

دلیل نام‌گذاری سیستم یو چنل یا یو فریم به‌دلیل قطعه‌ای U شکل است که در ساختار آن قرار دارد. نگهداری شیشه در این روش از پشت، و به‌وسیله بست‌ها صورت می‌گیرد. در روش یو چنل در هنگام نصب شیشه‌ها و قطعه‌های آلومینیومی با اسپیسرهای مخصوصی در بین لامل‌ها نصب می‌شوند.

به این صورت 50 درصد بار وزنی شیشه بر روی بست‌های پشت آن می‌افتد. بقیه وزن شیشه هم با چسب‌های مخصوصی که شیشه را به قسمت یو مانند می‌چسباند، تحمل می‌شود. چسبی که در سیستم یو چنل استفاده می‌شود، چسب مخصوصی است و استفاده از چسب‌های دیگر می‌تواند منجر به حادثه‌های مرگبار شود.

3- نمای استیک نیمه‌فریم یا سمی فریملس:

نمای سمی فریملس یا نیمه‌فریم ترکیبی از دو نوع نمای کرتین وال فریم لس و فیس کپ است. در نمای سمی فریم لس یکی از لامل‌های افقی یا عمودی حذف می‌شود. سپس با توجه به طراحی نمای سازه، در یک جهت از درپوش برای نگهداری شیشه استفاده می‌شود. در جهت دیگر هم چسب‌های مخصوص برای ثابت نگه داشتن شیشه به کار می‌رود. جلوه این نوع نما از بیرون متفاوت از انواع دیگر کرتین وال است.

قیمت نمای استیک:

از بهترین ویژگی‌های سیستم استیک کرتین وال قیمت آن است. قیمت سیستم استیک پائین‌تر از قیمت نوع دیگر اجرای پروژه‌های کرتین وال، یعنی یونیتایز است. اما به‌طور کلی قیمت نماهای استیک به عوامل مختلفی وابسته است:

عوامل موثر در قیمت نمای استیک

* قیمت روز آلومینیوم و پروفیل آن:

مهم‌ترین عامل در تعیین قیمت این نوع نمای شیشه‌ای، قیمت روز آلومینیوم و پروفیل آن است. با توجه به اینکه قیمت اجناس در کشور ما هر روز در حال تغییر هستند، قیمت این مواد را باید با توجه به روز خرید محصولات تعیین کرد.

* کیفیت پروفیل استفاده شده در نما:

کیفیت آلومینیوم و پروفیل کاربردی نیز عامل دیگر تاثیرگذار در قیمت این نوع نمای ساختمان است. مانند هر محصول دیگری، کیفیت مواد نمای کرتین وال نیز نقش موثری در تعیین قیمت آن دارد.

* نوع شیشه مورد استفاده در نما:

انتخاب نوع شیشه عامل مهم دیگر در تعیین قیمت پروژه‌های کرتین وال استیک است. شیشه‌های مختلفی می‌تواند برای اجرای سیستم کرتین وال استیک انتخاب شود که هرکدام دارای کیفیت‌ها و قیمت‌های متفاوتی با دیگری هستند. شیشه‌های ساده، دوجداره، سه‌جداره، لمینت، سکوریت، سندبلاست، اسمارت، رنگی و اسپندرال از نمونه شیشه‌های کاربردی در سیستم کرتین وال استیک هستند. انتخاب هرکدام از این شیشه‌ها می‌تواند قیمت پروژه را تغییر دهد.

* اندازه نمای شیشه‌ای:

قیمت فروش و اجرای نمای شیشه‌ای به‌طور معمول بر اساس متراژ نماکاری تعیین می‌شود. با توجه به این مسئله، اندازه کلی نمای سازه و قیمت متراژ روز آن می‌تواند تعیین‌کننده قیمت کلی پروژه باشد.


نمای استیک Stick و خرید آن

دو سبک اصلی یا به‌عبارتی دو روش اجرا در پیاده‌سازی نمای کرتین وال در سازه‌ها وجود دارد که یکی نمای استیک و دیگر نمای یونیتایز است. مهندسان و معماران هر سازه با توجه به موارد مختلفی ممکن است هر کدام از این دو روش را برای اجرای پروژه نمای شیشه‌ای سازه مورد نظر خود انتخاب کنند. پایین آوردن هزینه اجرا یکی از مهم‌ترین دلایلی است که می‌تواند انتخاب این روش را برای نماکاری سازه برتر جلوه دهد. البته سرعت اجرای سیستم کرتین وال استیک نیز می‌تواند دلیل دیگر برگزیدن سیستم استیک باشد.

دلیل شما برای برگزیدن این سبک اجرای کرتین وال هرچه باشد، نتیجه آن سازه‌ای زیبا، چشمگیر و دیدنی است.

کاربر مهمان:

سیستم کرتین وال استیک در مجموع خیلی به صرفه است و به نظرم سیستم کرتین وال استیک انتخاب خیلی خوبیه

ادمین سایت:

خیلی ممنون از نظرتون

قرار ملاقات با ما

از طریق فرم زیر می توانید درخواست قرار ملاقات را ثبت نمایید: