Menu
بازگشت به بلاگ

یراق آلات کرتین وال

@description

نمای شیشه‌ای یا نمای کرتین وال یکی از نماهای معماری مدرن است که چهره شهرها را زیباتر ساخته است. ساختمان‌های شیشه‌ای در مناطق مختلف شهری همانند آئینه‌ای آسمان و مناظر اطراف را در خود بازتاب می‌دهند. نمای شیشه‌ایِ سازه‌ها سیمای شهرها را لطیف‌تر و چشمگیرتر می‌کند و بین سازه با فضای اطراف پیوند و یگانگی برقرار می‌کند. اجرای نمای کرتین وال وابسته به اجزای مختلف آن است. اصلی‌ترین بخش نمای شیشه‌ای همان شیشه‌هایی است که ظاهر نما را تشکیل داده‌اند. این شیشه‌ها بر روی ساختاری قرار گرفته‌اند و آنچه بین آنها پیوند برقرار کرده و آنها را به هم متصل ساخته است، یراق آلات کرتین وال است.

بدین ترتیب وجود دیوار شیشه‌ای بدون بهره‌مندی از یراق‌هایی که قطعه‌های مختلف نما را به یکدیگر وصل می‌کند، بر پاشدنی نیست. با پارس آمود در بررسی یراق آلات کرتین وال همراه باشید.

برای آشنایی با  پنجره ترمال بریک به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

یراق آلات کرتین وال چیست؟

کرتین وال همان نمای شیشه‌ای است که در سال‌های اخیر بر روی برج‌ها و ساختمان‌های بلند اجرا می‌شود. البته سازه‌های ویلایی نیز با سیستم کرتین وال نماکاری می شوند و سازه‌های ویلایی بسیار زیبایی تاکنون ساخته شده است. کرتین وال یا دیوار پرده‌ای دیواری از شیشه بر روی ساختمان می‌کشد که نمای آن را تشکیل می‌دهد. نمای کرتین وال برخلاف نماهای دیگر ساختمانی بر روی بدنه سازه اجرا نمی‌شود. این نما سوای از سازه بوده، با فاصله کمی از سازه، و بر روی پایه‌های جداگانه برپا می‌شود.

نمای کرتین وال نمایی خودایستا است که بار خود را به دوش می‌کشد. دیوار شیشه‌ای که با این سیستم بر روی سازه کشیده می‌شود، تنها باعث زیبایی یک سازه نمی‌شود. این نما مانند پرده‌ای ضخیم روی ساختمان را می‌پوشاند و مانع از نفوذ هوای بیرون از سازه به داخل آن می‌شود. به‌عبارتی نمای شیشه‌ای لایه‌ای نارسانا بر روی ساختمان در برابر همه عوامل آب‌وهوایی است. این نما سازه را از نفوذ آب باران و برف، باد، آلودگی هوا و حتی سروصدای بیرون از سازه در امان نگه می‌دارد.

انواع یراق آلات کرتین وال

اجرای دیوار شیشه‌ای یا کرتین وال نیاز به یراق‌هایی برای وصل کردن قطعه‌های مختلف قاب‌های شیشه‌ای به یکدیگر دارد. یراق‌هایی مانند یراق لولا کاردی کرتین وال هم در باز و بسته شدن قطعه‌های شیشه‌ای بازشوی پنجره‌ها دخالت دارند. بدین ترتیب اجرای سیستم کرتین وال نیز مانند کارگزاری هرگونه در و پنجره شیشه‌ای، نیاز به یراق‌های مختلفی دارد. از مهم‌ترین ویژگی‌های یراق‌های کرتین وال استحکام و مرغوب بودن آنها است. یراق آلات کرتین وال باید از بهترین نوع آن باشند و در گذر زمان دچار آسیب نشوند.

یراق آلات کرتین وال شامل قطعه‌های مختلفی همچون یراق لولا کاردی کرتین وال است. بسیاری از این قطعه‌ها در انواع روش‌های اجرای نمای استیک کرتین وال، مانند نمای فریم لس و یونیتایز کاربرد دارند.

یراق بازویی کرتین وال یا یراق لولا کاردی کرتین وال

یراق بازویی کرتین وال به نام‌های دیگری هم خوانده می‌شود. یراق لولا کاردی کرتین وال، لولا فریم لس، قیچی کلنگی و بازشو کلنگی نام‌های دیگر این قطعه از یراق آلات کرتین وال است.

پنجره‌های نمای کرتین وال فریم لس به‌طور معمول از نوع پنجره‌های بیرون بازشو هستند. پنجره‌های بیرون بازشو یراق‌های مربوط به خود را دارند. یراق‌های این نوع از پنجره‌ها از نوع لولایی تک‌حالته یا دوحالته‌ هستند. بازشوهای کلنگی Tilt نام دارند و از پایین به بیرون باز می‌شوند. این پنجره‌ها که از یراق لولا کاردی کرتین وال استفاده می‌کنند، برای تهویه محیط به کار می‌روند. این نوع از پنجره‌ها بیشتر برای فضاهای اداری استفاده می‌شوند و مناسب سازه‌های مسکونی نیستند.

وزن پنجره‌ها در نمای کرتین وال زیاد است و یراق لولا کاردی کرتین وال باید از بهترین و مرغوب‌ترین جنس باشد تا بتواند وزن شیشه و ساختار فلزی آن را تحمل کند. بهره‌گیری از یراق‌های نامرغوب در این نوع نماها خطرهای جبرا‌ن‌ناپذیری به‌همراه خواهد داشت. یراق بازویی کرتین وال وزن پنجره را در زمان باز بودن به دوش می‌کشد، پس باید از بهترین نوع پروفیل آلومینیوم ساخته شده باشد.

انواع یراق بازویی کرتین وال با قدرت تحمل مختلف به بازار ارائه می‌شوند. این یراق‌ها وزنی از 30 کیلوگرم تا بیش از 160 کیلوگرم را می‌توانند تحمل کنند. درازای این لولاها متناسب با بلندی و وزن لنگه پنجره انتخاب می‌شود.

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که در یراق لولا کاردی کرتین وال موردتوجه قرار می‌گیرد، اندازه باز شدن پنجره مورد نظر است. هرچقدر درازای یراق بازویی کرتین وال و بلندی پنجره بیشتر باشد، زاویه بازشدن لولا کمتر می‌شود.


براکت کرتین وال یا انکر (Anchor)

براکت‌های کرتین وال قطعه‌هایی هستند که شبکه‌های آلومینیومی را به سازه وصل می‌کنند. براکت‌های کرتین وال از پروفیل‌های آلومینیوم ساخته می‌شوند. عملکرد براکت‌ها در نمای شیشه‌ای شبیه به کلیپسی است که دو طرف لامل را در بر می‌گیرد. بر روی براکت‌ها محلی برای پیچ شدن قرار دارد که به‌صورت بیضی‌شکل یا لوبیایی است. این بخش با سوراخ شدن بر روی لامل (ساختار افقی یا عمودی اسکلت کرتین وال) پیچ و مهره می‌شود.

مجموع نیروهایی که به سیستم کرتین وال وارد می‌شود، از راه براکت‌ها به سازه‌ اصلی، و سپس به زمین منتقل می‌گردد. در واقع براکت‌ها یا انکرها تکیه‌گاهی برای سیستم کرتین وال هستند.

نگهدارنده شیشه یا پرشر پلیت (Presser Plate)

وظیفه نگهدارنده شیشه در نمای فیس کپ، نگه داشتن شیشه بر روی ساختار آلومینیومی آن است. پرشر پلیت از جابه‌جایی و افتادن شیشه جلوگیری می‌کند. در واقع می‌توان گفت پرشر پلیت‌ها کنترل حرکت و جابه‌جایی شیشه‌ها را به‌عهده دارند.

کاور کپ:

کاور کپ پوشش نگهدارنده شیشه یا پرشر پلیت است و بر روی آن قرار می‌گیرد. کاور کپ یکی از اجزای تشکیل‌دهنده نمای سازه است و در مدل‌های مختلفی ساخته می‌شود. کاور کپ‌های دوکی‌شکل یکی از انواع آن است که به‌عنوان شیدر (Shader) در نمای کرتین وال استفاده می‌شود.

قاب نگهدارنده شیشه

قاب نگهدارنده شیشه قابی است که برای نگهداری دو یا سه لایه شیشه طراحی شده است و شیشه‌ها در شیارهای آن قرار می‌گیرند.

لاستیک کرتین وال

لاستیک‌های کرتین وال نقش موثری در آب‌بندی و هوابندی این نوع نمای ساختمانی دارند. لاستیک‌ کرتین وال به‌کاربرده‌شده در این نوع نماها ورود آب و هوا را از بیرون سازه به داخل آن غیرممکن می‌سازند. نماهای کرتین وال که بر روی لامل‌ها اجرا می‌شوند، با پشتیبانی این لاستیک‌ها در برابر ورود آب و هوا نفوذناپذیر می‌شوند. واشرهای EPDM نیز از نمونه لاستیک‌هایی است که برای آب‌بندی نمای کرتین وال در بین اجزای تشکیل‌دهنده آنها قرار می‌گیرند و از نفوذ آب و هوا به داخل ساختمان جلوگیری می‌کنند.

دستگیره پنجره‌های کرتین وال

دستگیره پنجره کرتین وال نیز از نمونه یراق آلات کرتین وال است که بر روی پنجره‌های بازشو قرار می‌گیرد و برای باز و بسته شدن آنها مورد استفاده می‌گیرد.

کانکتور کرتین وال

کانکتور کرتین وال قطعه‌ای است که پیوند دهنده لامل افقی و عمودی در سیستم کرتین وال استیک است. کانکتور کرتین وال به دو صورت فیکس و کشویی تولید می‌شود. نقش کانکتورها وصل کردن مولیون‌‌ها (Mullion) و ترنسم‌ها (Transom) به یکدیگر است.

* مولیون:

مولیون‌ها بخش‌های عمودی در اسکلت نمای کرتین وال هستند و برای ایجاد فاصله بین واحدهای عمودی نما به کار برده می‌شوند. کنترل بار و ایجاد بازشو نیز به‌عهده مولیون‌ها است. مولیون‌ها در همه سازه‌ها به یک شکل ساخته می‌شوند و نقش موثری در تحمل بار مرده و تحمل باد و طوفان دارند.

* ترنسم:

ترنسم‌ها برای جدا کردن در از پنجره بالایی کاربرد دارند. ترنسم‌ها نیز از نظر ظاهری شکل یکسانی دارند و بار مولیون‌ها را انتقال می‌دهند. تفاوت ترنسم‌ها با مولیون‌ها در مجرای هدایت آب است. مولیون‌ها نقش عبور دهنده آب باران را هم به‌عهده دارند.


کسپنشن (Expansions)

اکسپنشن یکی دیگر از یراق آلات کرتین وال است که برای یکپارچه کردن سیستم کرتین وال استفاده می‌شود. در بخش‌های بلند سازه از اکسپنشن‌ها برای اتصال مولیون‌ها به یکدیگر استفاده می‌شود. تولید پروفیل در استانداردهای خاصی صورت می‌گیرد. ازین‌رو امکان ساختن پروفیل‌های آلومینیوم در اندازه‌های دل‌خواه وجود ندارد. بدین ترتیب در ساخت نمای کرتین وال در یک سازه بلند باید از چند پروفیل آلومینیوم استفاده شود.

برای یکپارچه و هماهنگ کردن این پروفیل‌ها از اکسپنشن استفاده می‌شود. در واقع به نقطه اتصال دو پروفیل نقطه اکسپنشن (Expansion) گفته می‌شود. اکسپنشن‌ها با توجه به عمق پروفیل مولیون طراحی و ساخته می‌شوند.

خرید و قیمت یراق آلات کرتین وال:

برای خرید یراق آلات کرتین وال نکته‌های مختلفی باید مورد توجه قرار گیرد. نخستین نکته نوع سیستم کرتین والی است که بر روی سازه اجرا می شود. یراق‌های بازشو به داخل و بازشو به خارج مانند یراق لولا کاردی کرتین وال با یکدیگر متفاوت هستند. پس از آن باید بالاترین کیفیت در خرید این محصولات در نظر گرفته شود تا ایمنی سازه را تامین کند.

قیمت یراق آلات کرتین وال هم به عوامل مختلفی بستگی دارد. برند و کشور تولیدکننده یراق‌های کرتین وال مشخص‌کننده قیمت، و همچنین دوام و اطمینان آنها هم هستند. برای خرید این نوع یراق‌ها باید بهترین کیفیت در نظر گرفته شود.



سخن پایانی

نمای شیشه‌ای یکی از زیباترین نماهای عصر مدرن است. با طراحی و ساخت نمای کرتین وال سیمای شهرها زیباتر می‌شود. نمای شیشه‌ای دیواری است که سنگینی آن بر دوش ساختمان نیست و خود بار خود را به دوش می‌کشد. ساکنان سازه‌های شیشه‌ای از نور بیشتری بهره می‌گیرند و دید گسترده‌تری به دور و نزدیک دارند.

در ساخت دیوارهای شیشه‌ای اجزای مختلفی دخالت دارند که یکی از آنها یراق‌های کرتین وال است. نقش یراق آلات کرتین وال در برپایی دیوارهای کرتین وال بسیار مهم و اساسی است. یراق‌ها در نمای شیشه‌ای نقش اصلی را در به هم وصل کردن و استحکام دیوار شیشه‌ای به‌عهده دارند. در صورتی نمای شیشه‌ای دارای استحکام و قابل‌اطمینان خواهد بود که از یراق‌های مطمئن و استانداردی در آنها استفاده شود.

در یک کلام می‌توان گفت یراق آلات استاندارد کرتین وال ضامن دوام و استحکام نمای شیشه‌ای هستند.


قرار ملاقات با ما

از طریق فرم زیر می توانید درخواست قرار ملاقات را ثبت نمایید: